Hem Svenska | English


+Fakta
+Hotell
+Transport
+Sevärdheter
+Shopping
+Tours
+Nöje / nattliv
Språkkurs
Språkkurs
Om oss

Studera engelska i Dublin

Det inhemska språket på Irland är iriska, ett keltiskt språk som fortfarande undervisas i skolan. Men även om iriskan är nationalspråket är det engelska som är vardagsspråk for majoriteten av alla irländare. På vägskyltar och i ortsnamn gör sig iriskan påmind men som besökare i Dublin behöver du inte oroa dig över knappa kunskaper i detta fornhistoriska språk. Bra kunskaper i engelska är dock en god idé, både som resenär och i det dagliga livet.

Engelskan har varit ett viktigt internationellt språk under en längre tid men har under de senare årtiondena ökat i inflytande i Sverige och resten av världen. Det ställs allt högre krav på goda engelska kunskaper inom utbildning och yrkeslivet och att investera i en engelskakurs kan därför vara en god investering inför framtiden. Dublin är ett av de många resmål där du kan kombinera engelska studier med turism, vare sig du är intresserad av historia, sport eller natur.

Irland, och Dublin, har ett flertal gånger blivit framröstade som de platser i Europa och världen med bäst levnadskvalitet, beroende på en expansiv ekonomi och en trivsam och välkomnande atmosfär. I Dublin kan du studera engelska under en längre eller kortare tid och samtidigt ha tid över att besöka sevärdheter, ta del av det stora musikbudet och uppleva Dublins kända pubkultur. Språkresor hit varierar i längd mellan 2 till 48 veckor och undervisas från nybörjarnivå till avancerade studier, och affärsengelska. Här finns också chansen att läsa kurser specifikt för att erhålla en internationellt erkända engelsk-examen, IELTS eller Cambridge.

En språkresa till Dublin öppnar också möjligheten att bo hos en lokal värdfamilj och på så sätt ta del av den välkända irländska gästfriheten. Här får du en unik inblick i vardagslivet, maten och språket. Dublin är annars en av världens städer med högst andel unga människor, studenter och unga professionella. Språkkurser här studeras tillsammans med människor från hela världen vilket betyder att engelskan används ständigt, både innanför och utanför klassrummet, vilket gör detta till en fantastisk miljö att utveckla dina språkkunskaper i.

Fakta: Fakta om Dublin - Resa till Dublin - Boende Dublin | Hotell Dublin | Shopping: Grafton Street - Henry Street - Shoppinggalerior - Brown Thomas | Transport: Dublin Airport - Buss - Taxi - The Dart - Bustour - Cykel | Sevärdheter: Abbey Theatre - James Joyce - Trinity College - Dublin Tours - National Museum - Viking Adventure - Jameson Distillery - Windmill Studios U2 - Guinness Storehouse Öl Guiness - Dublin Pass | Tours / Utfärder: Pubtour - Pubrunda - Bustour - bussrundtur | Nöje/Nattliv: Temple Bar Området - Bewley´s Oriental Café - Pubrunda